V okviru tedna slovenske hrane smo člani ekokrožka Modro-zeleni obiskali Čebelarstvo Benčič. Gospod Dario nam je predstavil delo čebelarja, organizacijo čebelje družine in postopek pridobivanja medu. Poudaril je pomen čebel in čebelarjev za naše življenje, kajti s pomočjo čebel ne pridobivamo zgolj dragocenih izdelkov, ki pomagajo krepiti našo telesno odpornost, ampak so čebele tudi pomembni opraševalci številnih rastlin, vključno z mnogimi vrstami sadja, zelenjave, oreščkov in zelišč.
Čeprav je med čebeljimi izdelki zagotovo najbolj poznan med, ne smemo pozabiti še na matični mleček, propolis in vosek. Zanimivemu ogledu čebeljega panja in sobe, kjer izvajajo apiterapijo (zdravljenje s pomočjo čebel), je sledila še pokušina različnih vrst medu, med katerimi sta nas najbolj navdušila bršljanov in akacijev med.
Slajše ne bi mogli zaključiti tega čudovitega sončnega popoldneva.