DogodkiNovice

Pouk med oblaki

Pouk med oblaki

Dijaki 3. Ag smo v četrtek, 9. junija 2024, pouk strokovnih predmetov izpeljali nekoliko drugače, saj smo našo vsakdanjo učilnico mehanike zamenjali za prav posebno – verjeli ali ne, učili smo se tudi med oblaki.

Odpravili smo se namreč na ogled Aerodroma Portorož. Na letališču smo spoznavali različne zanimivosti – letalske hangarje, tamkajšnjo gasilsko službo, pripravo letal, delovanje letala, na kratko, ogledali smo si in spoznali veliko strokovnih vsebin, začutili pa smo tudi vsakdanji letališki utrip, a to še ni bilo vse!  Pilot Amadej nam je namreč pripravil čisto pravi polet, z letalom Cessna 172 smo se tako povzpeli v nebo ter si iz zraka ogledali lepo slovensko obalo, pokukali v naše domove, preleteli pa smo tudi našo šolo. Po pristanku smo se odpravili še na ogled kontrolnega stolpa ter tam spoznali zanimivo delo kontrolorja zračnega prometa. S tem smo našo posebno ekskurzijo tudi zaključili ter se srečni, polni vtisov in novega znanja odpravili domov.

To je bil res poseben pouk, ki nas je obogatil z novim znanjem, koristnimi informacijami in nepozabnimi spomini. Za to gre zahvala našemu profesorju Igorju Kozjaku, pilotu Amadeju, g. Vedranu, vodji izmene, ter celotni ekipi letališča Portorož. Iskrena hvala!

»Mehaniki« 3. Ag

Skip to content