DogodkiNovice

Informativni dan STŠ 2024

Informativni dan STŠ 2024

Informativni dan za bodoče STŠ-jevce

Že tradicionalno je februar namenjen informativnim dnevom in tudi na Srednji tehniški šoli Koper smo v petek, 16., in v soboto, 17. februarja 2024, z odprtimi rokami sprejeli bodoče dijake iz bližnje in daljne okolice.

Bodočim STŠ-jevcem so dobrodošlico pripravili naši dijaki, z glasbeno točko šolske glasbene skupine in nagovorom. Devetošolce in njihove starše je pozdravil tudi ravnatelj STŠ Koper, g. Iztok Drožina, ki je obiskovalcem najprej čestital, ker so nas v teh meglenih dneh uspeli najti. Povedal je, da projekti, ki potekajo na naši šoli, šolo uvrščajo med najbolj inovativne izobraževalne ustanove v Sloveniji. Srednja tehniška šola Koper je šola, ki svojim dijakinjam in dijakom, poleg strokovnih vsebin, nudi veliko obšolskih dejavnosti, krožkov, izletov in strokovnih ekskurzij (tako doma kot tudi tujini), slovi po sodelovanju z gospodarskimi družbami ter izobraževalnimi ustanovami v ožji regiji in širše, pa tudi izven državnih meja. Sodeluje v številnih mednarodnih projektih in znotraj njih svojim dijakinjam ter dijakom omogoča, da del svojega izobraževalnega dela opravijo na praksi v tujini.

Uvodnemu, pozdravnemu govoru so sledile predstavitve posameznih programov ter ogledi delavnic in specializiranih učilnic, kjer so naši učitelji z dijaki praktično in na zanimiv način obiskovalcem približali posamezna področja izobraževalnih programov. Za konec so si devetošolci in njihovi starši lahko ogledali še Paviljon Tomosovih starodobnikov, ki je v sodelovanju s Hidrio in Pokrajinskim arhivom Koper rezultat trdega in vztrajnega dela dijakov ter učiteljev naše šole.

Informativni dan smo sklenili s predstavitvami predstavnikov podjetij ATech, Avtohiše Jereb, Hidrie, Makro 5, Porsche Koper in Titus, s katerimi naša šola že več let uspešno sodeluje. Obiskovalci so pridobili informacije o priložnostih za štipendiranje, izvajanju praktičnega usposabljanja z delom in priložnostih za zaposlitev v podjetjih s sedežem v bližnji okolici.

Z obiskom smo zadovoljni, odzivi obiskovalcev so bili zelo pozitivni, tako nam očitno ni potrebno skrbeti za nove generacije STŠ-jevcev.

Vsem devetošolcem želimo, da bi uspešno zaključili osnovno šolo in se uspešno vpisali v želene programe. Srečno!

Kim Pletikos Pucer

Prispevek RTV Slovenije, Primorska kronika (7:22 – 9:42)

Prispevek RTV Slovenije, Dnevnik

 

Foto: Borys Kalashnikov
Skip to content