STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Slovenščina za vrstnike iz Banja Luke tudi na naši šoli

V okviru projekta Izzivi medkulturnega sobivanja smo v sodelovanju z Osnovno šolo Koper in Srednjo ekonomsko-poslovno šolo Koper med 23. in 25. aprilom gostili učence in dijake, ki v Banja Luki pri Društvu Slovencev Triglav obiskujejo dopolnilni pouk slovenščine.
 
Prav komunikacija v slovenskem jeziku pa je bila glavna naloga in rdeča nit tridnevnega druženja. Koprski učenci in dijaki omenjenih šol so obiskovalce gostili v svojih domovih, se z njimi pogovarjali v slovenščini in poskrbeli, da smo v treh dneh izpeljali zastavljeni program. Sprejem je v torek potekal na Osnovni šoli Koper, v sredo so vsi gostje s svojimi koprskimi vrstniki sodelovali pri rednem pouku, se nato ob morju sprehodili proti Izoli in se zvečer ob plesni točki, glasbi in kvizu »Slovenija, moj doma« ter prigrizkih družili na naši šoli. 
 
V četrtek smo STŠ-jevci pouk slovenščine za naše goste uresničili nekoliko drugače – v čisto resnični okoliščini smo namreč izpeljali lekcijo »Kako naročim kavo ali čaj, kako kupim razglednico in znamko«, v slovenščini nato poslali pozdrav v Banja Luko, skupaj smo obiskali sedež Univerze na Primorskem, kjer so gostom predstavili možnosti študija, in program zaključili z ogledom Pokrajinskega muzeja.
 
Žal so bili trije dnevi prehitro mimo, obiskovalcem seveda nismo mogli pokazati vseh lepot ter zanimivosti naše Obale, smo pa z gosti preživeli veliko lepih trenutkov, navezali prijateljske vezi, spoznali prijetne in prijazne ljudi. Prav zato smo si na koncu druženja obljubili, da to še ni dokončno slovo, saj bomo naše nove prijatelje jeseni obiskali mi. Se že veselimo …
 
Prav posebno zahvalo si ob tem zaslužijo naši gostitelji – Eneja, Damjana, Luka, Jan in Nik, vam in vašim družinam iskrena hvala za pomoč pri izpeljavi projekta. STŠ-jevci smo znova dokazali, da smo skupaj močnejši. ;-) 
 
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux