STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Prešernov dan malo drugače

Po lanskoletni filmski umetnosti smo letošnji slovenski kulturni praznik zaznamovali z novo zvrstjo – prav posebno, moderno glasbo.
 
Na obisk smo povabili dijake s Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper in s skupnimi močmi pripravili, kot sta povezovalca Neja in Matevž povedala, »ta veseli dan kulture«.
 
Najprej nas je v ples popeljala gostja, mojstrica hiphopa, koreografinja Rebeka, nato pa smo ob Prešernovem dnevu prisluhnili udarnemu in neprizanesljivemu mojstru ulične poezije, enemu najbolj cenjenih raperskih imen v Sloveniji, Andreju Bučarju – Drillu.  Karizmatičnemu in energičnemu obalnemu raperju smo oder prepustili za skoraj celo uro, na naše veliko veselje pa ga je ves čas spremljala Mia, naša dijakinja, na katero smo bili seveda zelo ponosni.
 
Z razigranimi, hudomušnimi, ironičnimi, pa tudi melanholičnimi in bridko resničnimi verzi sta nam sporočala marsikatero življenjsko resnico, ki to zvrst glasbe zagotovo bogati. In kot je že sam Drill nekoč povedal: »Nimam tolerance do krivic in ko jih zaznam, ne morem biti tiho. Če bom kot glasbenik zatiral te občutke, bom pohabil tisto, kar je pri dobrem raperju najpomembnejše – iskrenost.« 
Mi mu ob tem lahko samo čestitamo.
Jelica Maraž
 
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux