STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Evropski dan jezikov

26. september je tudi na naši šoli že tradicionalno poseben dan,  ko praznujemo jezikovno raznolikost in spodbujamo učenje jezikov. 
 
Letos smo ga posvetili  nekdanjim dijakom, in enemu sedanjemu, ki jih je pot tako ali drugače zanesla v tujino, kjer so se morali znajti in izkazati tudi s poznavanjem tujih jezikov. 
Naši povabljenci – Simon Grižonič, Matic Hrabar, Simon Pucer, Nikola Stanković Daniel Škerjanc, Adem Zyba in po skype povezavi Matej Nagy – so nam predstavili svoje izkušnje, saj so jih študij, delo ali šport popeljali v različne dežele. Z nami so delili zanimive zgodbe in pomembna življenjska spoznanja, ki so jih pridobili v Italiji, Španiji, Švici, v Angliji, na Novi Zelandiji … in celo v daljnem Tadžikistanu, vsi pa so se strinjali, da je poznavanje jezikov v sodobnem življenju zelo pomembno. Nikoli namreč nismo premladi ali prestari, da bi se učili jezika in uživali nove možnosti, ki jih to prinaša. Ugotovitve, da s spoznavanjem jezikov navezujemo stike, nova prijateljstva, bogatimo svoje znanje in medsebojno sporazumevanje ter premagujemo kulturne razlike, nam je potrdila tudi Slovenka iz Ugande, ki je za nas pripravila prav poseben posnetek.
 
Vsem našim gostom se zahvaljujemo za obisk, mi smo v njihovi družbi uživali ter ponosno ugotavljali, da so naši STŠ-jevci uspešni in že čisto pravi jezikoslovci, ki uresničujejo ljudsko modrost: Več jezikov znaš, več veljaš.
 

 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux