STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Ravnateljev pozdrav ob začetku šolskega leta

Drage dijakinje in dijaki, spoštovane sodelavke in sodelavci, starši in vsi uporabniki spletne strani!
 
Kot že tolikokrat doslej so tudi letošnje počitnice prispele do svojega konca, četudi so tam, pred koncem junija ali na začetku julija, izgledale dolge. Letos so si izjemoma vzele še prvi septembrski vikend, pa so kljub temu, za marsikoga, še vedno prekratke. 
S poukom in drugimi šolskimi aktivnostmi tokrat začenjamo 3. septembra, prvi delovni dan v prvem jesenskem mesecu leta. Tudi letos je šola polna, lahko rečem, da skoraj poka po šivih, zato smo jo v poletnih mesecih nekoliko polepšali in obnovili, malenkost »doopremili« in spremenili. Če s prav vsemi deli še nismo končali, bomo storili vse, kar je v naši moči, da jih pripeljemo do konca čimprej. Potem pa naprej, načrtov je kar nekaj, volje in energije za nadaljevanje zgodbe ravno tako.
 
V naše vrste poleg dijakinj in dijakov vseh smeri, ki jih poznamo že nekaj let, prvič vstopajo bodoči mehatroniki, ki bodo skupaj s svojimi učitelji v šoli in mentorji v podjetjih zaorali v, zanje in nas, novo ledino. Vsem, ne samo mehatronikom, prav vsem, želim veliko poguma, uspehov, osvojenega znanja in zadovoljstva, ki ga prinese dobro opravljeno delo.
 
Tudi letošnje šolsko leto začenjamo z okrepljeno ekipo učiteljev, ne pomnim, da bi toliko novih obrazov  kdaj stopalo po naših hodnikih, delavnicah, učilnicah in kabinetih. Verjamem, da so s seboj prinesli znanje in energijo, ki nas bo vse, tako zaposlene na šoli kot dijake in starše, ponesla še stopničko višje in vsaj kakšen korak naprej.
 
Gotovo ste v vročih poletnih mesecih zasledili še bolj vroče debate na temo sprememb, ki se obetajo po vseh šolah v Sloveniji in stopajo v veljavo že prvi šolski dan. GDPR (varstvo osebnih podatkov), spremenjen režim tretiranja polnoletnih dijakov, drugačen način izrekanja vzgojnih ukrepov … vse bo. Ostanimo na prvem mestu ljudje, ki spoštujejo drug drugega, bodimo ponosni na to, kar smo že dosegli, in pogumni pri zastavljanju ter doseganju novih ciljev, ne pozabimo tistega, kar nas je že v ranem otroštvu naučil Kekec: »Dobra volja je najbolja!«
 
Lepo, uspešno, mirno in vznemirjenj polno novo šolsko leto vam želim!
 
Ravnatelj
Iztok Drožina
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux