STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Naši frizerji uspešno zaključili opravljanje PUD-a v Veliki Britaniji

Dijaki tretjega letnika programa frizer, ki so se pred več kot tremi tedni odpravili na opravljanje PUD-a v Veliko Britanijo, so svoje izobraževanje uspešno zaključili.
 
Zadnji teden je bil zanje precej naporen, saj so poleg rednega dela aktivno sodelovali pri prezentaciji barvanja, v sredo pa so se odpravili v različne salone v Plymouthu, kjer so pomagali pri lažjih  opravilih ter izvajali job shadowing (med drugim so se naučili plesti tudi dve posebni kiti). V četrtek je potekalo fotografiranje na temo 20-a leta 20. stoletja, v okviru katerega so tudi sami pripravili okraske in naredili pričeske ter make-up v stilu 20-ih let prejšnjega stoletja, v petek pa so vsi dijaki dobili potrdilo o opravljanju prakse. 
 
Job shadowing je uspešno zaključila tudi prof. Paulič, ki je opazovala, kako poteka učenje angleščine in računalništva na Tellus Collegu ter na Argyle Community Centru, izobraževala pa se je tudi na področju projektnega managementa (v pripravi je namreč nov projekt z Britanci na področju izobraževanja učiteljev).
 
Konec tedna je bil v znamenju ekskurzije po Dartmoor nacionalnem parku, kjer smo uživali v prečudoviti naravi (in vremenu!). Ogledali smo si mesto Princetown, v katerem smo tudi obiskali muzej, posvečen nacionalnem parku, ter Tavistock, živahno starodavno mestece, sprehajali smo se po starem kamnitem mostu in celo božali  prostoživeče dartmoorske ponije.
 
Več o projektu najdete na Facebooku - STŠ mednarodni projekti.

 
Prof. Simona Paulič, vodja projekta
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux