STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Sitotisk, David Lynch in eksperimenti

Dijaki prvega letnika tehniške gimnazije so se v četrtek, 19. aprila 2018, s spremljevalkama odpravili na zanimivo ekskurzijo v Ljubljano.
 
V Mednarodnem grafičnem likovnem centru smo si v tehniki sitotiska na majice natisnili mnoge izvirne in zanimive  motive,  ustvarjali smo v delavnici »Zina« ter si izdelali lastno »1. Ag knjižico«, obisk Mglc-ja pa smo zaključili z ogledom popolnoma nove razstave Ogenj na odru.  Gre za prvo predstavitev ameriškega režiserja, scenarista, fotografa, slikarja, glasbenika in grafika Davida Lyncha v Sloveniji, ki prinaša izbor sedemdesetih grafik v tehniki litografije, slike iz zasebnih zbirk, akvarele in eksperimentalne ter animirane filme.
 
Popoldanski del je potekal v Hiši eksperimentov, kjer smo se poigrali in ob tem nekaj znanja ponovili ali se kaj novega naučili z več kot petdesetimi razstavljenimi preizkusi, ki pokrivajo mnogo tematik. To pa še ni bilo vse! Pred odhodom so nam gostitelji pripravili dogodivščino z naslovom Tlakologija, v kateri smo iskali odgovore na preprosta vprašanja (Zakaj se sneg manj udira, ko po njem hodimo s smučmi ali krpljami? Kako globoko pod vodo še lahko dihamo z dihalko? Ali zrak pritiska na nas? …) in jih seveda našli. 
Zaključek? Ekskurzija, ki  je uresničevala misel »Prebral sem in sem pozabil … videl sem in sem si zapomnil … naredil sem in znam!« nam je bila všeč.
 

J. Maraž
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux