STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Dunaj, Linz

Z dijaki 4. Br in 5. Br smo se 14. in 15. decembra odpravili na ekskurzijo v Avstrijo. Izpred šole smo se odpeljali ponoči in po daljši nočni vožnji, malo pred Dunajem, smo tisti »ta budni« lahko z avtobusa uzrli čudovit sončni vzhod.  
 
Ob prihodu v mesto smo si najprej ogledali palačo Schönbrunn, ali »lepi vodnjak« in njen park, oba narejena po zgledu francoskega kraljevega dvora Versailles. Sledila je krajša vožnja do Tehniškega muzeja, kjer smo si lahko na 22.000 m2 razstavne površine ogledali razstavljene najdragocenejše in najzanimivejše objekte. Po ogledu smo s krožno vožnjo z avtobusa občudovali mogočne zgradbe ob dunajskem Ringu ter se nato sprehodili po osrčju Dunaja mimo palače Hofburg, španske jahalne šole z lipicanci in stolnice sv. Štefana. 
 
Po krajšem premoru za kosilo smo se pozno popoldan odpravili v Linz, kjer nas je čakal ogled muzeja prihodnosti Ars Electronica. Tam smo odkrivali najsodobnejšo tehnologijo ter se med drugim, s pomočjo 3D-očal, potopili v vesolje in odkrivali sončni sistem, spoznali anatomijo človeškega telesa ter  izkusili  vrtoglavo  hitrost  smuka.   Ustvarjali smo tudi s   3D-tiskalniki, risali s pomočjo grafičnih tablic ter se preizkusili še v številnih drugih inštalacijah virtualnega sveta. 
 
Očarani nad videnim in po skupinski fotografiji smo se odpeljali v Češke Budejovice, kjer smo prenočili. Tam nas je naslednji dan čakal voden ogled po znani pivovarni Budvar. Spoznali smo proces proizvodnje, od sestavin do varjenja piva in polnjenja, z degustacijo pa smo seveda strokovno ocenili kakovost nastale pijače. 
 
Sledila je vrnitev na Dunaj, kjer smo po daljši vožnji imeli premor za kosilo ter nato še voden ogled po avstrijski medijski hiši ORF. Dobili smo vpogled v zakulisje TV produkcije, se sprehodili skozi ogromne studie, največji hit pa je seveda bil ogled studia »blu screen«, kjer smo se lahko le z nekaj manevri in modro barvo ozadja znašli na prečudoviti tropski plaži. Skratka - uživali smo!
 
Mojca Gazič
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux