STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Dijaki STŠ uspešno opravili PUD na Malti

Dijaki 4. in 5. letnika smeri tehnik računalništva, ki so tritedenski PUD opravljali v malteških računalniških podjetjih, so prakso zelo uspešno zaključili (imamo celo novopečenega gasilca, Kritistian, čestitam!). Vodja projekta, prof. Simona Paulič, je skupaj s prof. Marijo Jurkovič nekaj dni pred koncem PUD-a obiskala podjetja ter malteške mentorje povprašala za  mnenje o delu dijakov. Le-ti so o naših dijakih govorili v presežkih in pohvalili njihov odnos do dela, znanje angleščine ter napredek v znanju računalništva. Tudi dijaki so po doslej opravljenih pogovorih s prakso zelo zadovoljni in se domov vračajo polni nepozabnih vtisov.
 
Prof. Paulič je uspešno zaključila tudi job shadowing na dveh malteških srednjih šolah (prisostvovala je pouku angleščine na MCAST in na Serenity Beauty Academy) ter na Paragon Europe, kjer je aktivno sodelovala pri tekočih projektih podjetja in pridobila dragoceno znanje s področja projektnega managementa.
 
Zelo pester je bil tudi program naših ekskurzij: ogledali smo si sosednji otok Gozo, arheološki muzej ter St. John's co-cathedral v Valletti (in še kup drugih znamenitosti glavnega mesta), raziskovali smo malteške plaže, klife, Popeye Village, Mosto ... ter še naprej odkrivali skrivnosti osnovnih življenjskih veščin (mislimo na kuhanje, pospravljanje, pranje, likanje ...).
 
Ker pa je vsega lepega enkrat konec, se tudi mi počasi vračamo domov ... Predviden prihod je v nedeljo, 19. 11., okoli 19.30 na avtobusno postajo pred šolo.
 
Pošiljamo vam še zadnji sončen pozdrav z Malte. 
 
Več o projektu najdete na Facebooku, na STŠ mednarodni projekti.

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux