STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Dijak dijaku proti raku

Rebeka, Sara, Sarah, Stefani, Domen, Tjaš in Jure so dijaki, ki so v preteklem šolskem letu sodelovali v projektu »Dijak dijaku proti raku«. Projekt poteka pod strokovnim vodstvom Obalnega društva za boj proti raku, namen pa je sovrstniško osveščanje o rakavih obolenjih, predvsem o preventivi samopregledovanja dojk in mod.
Sodelujoči so dijakom drugih letnikov predstavili pomen zgodnjega odkrivanja znakov rakavih obolenj ter na modelih prikazali pravilno samopregledovanje dojk in mod. 
 
Žal verjetno vsak od nas pozna koga, ki mu je bila postavljena diagnoza »rak«. Kljub velikemu napredku sodobne medicine pa od ozdravljenih največkrat slišimo: »Imel sem srečo, da je bil rak odkrit dovolj zgodaj.« Želimo si, da bi čim več ljudi imelo tako »srečo, da bo dovolj zgodaj«.  Verjamemo, da so nekaj k temu pripomogli tudi sodelujoči dijaki, zato smo na njihovo delo upravičeno ponosni. 
 
V torek, 14. novembra 2017, se je ravnatelj dijakom zahvalil za sodelovanje ter jim podelil priznanja in darilca, ki jih je pripravilo Obalno društvo za boj proti raku. Sodelujoči so dejali, da se zavedajo pomena zgodnjega odkrivanja rakavih obolenj in so veseli, da so nekaj tudi sami prispevali k ozaveščanju, zato so obljubili sodelovanje tudi v letošnjem šolskem letu.
 
Zakaj brki? Gibanje Movember, katerega razpoznavni znak so brki, ki naj bi si jih moški pustili rasti v mesecu novembru, spodbuja osveščanje o zdravju moških, predvsem spodbujanje raziskav o raku na prostati.

M. Slavec
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux