STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Začetek novega šolskega leta

Drage dijakinje in dijaki, spoštovane sodelavke in sodelavci, starši in vsi uporabniki spletne strani!
 
Letos je 1. september padel na petek in verjamem, da je to dober znak za še boljši začetek! 
Tudi v letošnje šolsko leto vstopamo z željo in voljo našo STŠ dvigniti še za stopničko bliže vrhu. Dijakov imamo veliko, toliko kot v preteklem šolskem letu, vpisali smo veliko novincev, prvošolcev in prvošolk, ki pri nas nikdar niso bili tretirani kot »fazani«, in temu bo tudi letos tako. Poleg tega letošnji začetek novega šolskega leta sovpada z velikim praznikom pripadnikov islamske skupnosti, ob katerem jim čestitam, ker vem, da bodo tudi oni čestitali nam, ko bomo slavili svoje. 
 
Pripravljeni smo na izzive, ki nam jih prinaša začetek, in zavedamo se, da je ravno začetek najtežji. Da nam ne bo dolgčas in da ne bomo zgolj šola, bo letošnji začetek zaznamovala udeležba na 50. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, kjer bomo skupaj s podjetjem Hidria d. d. predstavili naš eRocket Mark 0. K sodelovanju nas je povabila Obrtna zbornica Slovenije, saj je naš projekt dokaz, da sodelovanje izobraževanja in gospodarstva ni samo suha črka na papirju, temveč stvarnost. 
 
V letošnjem šolskem letu bomo gostili in organizirali vsakoletno srečanje srednjih strojnih šol Slovenije. Več o tem, ko bo napočil pravi čas. In poleg vsega že utečenega in že skoraj rutinskega še veliko, veliko tega! Frizerje in tehnike računalništva bomo napotili na »prakso« v tujini, izobraževali se bomo tudi na ekskurzijah … pestro bo. Kolesarili bomo na bližnjem Istrskem kolesarskem maratonu, na pomlad bomo spet tekli … dokler nas kdo ne ulovi!
 
Na kadrovskem področju ostajamo skoraj nespremenjeni, seveda čisto ne. Naši novi profesorici angleščine želimo, da bi kmalu postala prava STŠ-jevka, kot seveda vsem prvošolkam in prvošolcem, ki bodo po šolskih delavnicah kmalu paradirali v novih, šolskih delovnih oblekah.
 
Poleg vsega že navedenega bomo tudi letos izobraževali odrasle v obsegu in programih, ki nam jih določa MIZŠ, naš MIC pa bo še naprej poskušal slediti potrebam po izobraževanju brezposelnih (v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje RS) in zaposlenih v lokalnih podjetjih. 
 
Drage dijakinje in dijaki, spoštovani učitelji STŠ Koper in starši. Ne pozabimo, da je za uspeh nujno medsebojno sožitje in spoštovanje vsakega do vseh, dijakinj in dijakov med seboj, učiteljev in staršev; učiteljev med seboj, dijakov in staršev; staršev med seboj, dijakov in učiteljev. Vsi, prav vsi smo člani skupnosti STŠ in zmoremo le toliko, kot zmore najšibkejši, zato ne pomišljamo dolgo, ko uvidimo, da kdorkoli potrebuje pomoč. 
 
Minulo šolsko leto smo se poslovili od maturantk in maturantov, ki so dosegli odlične rezultate, tudi najvišje, in verjamemo, da bo tako tudi ob koncu letošnjega. Želim vam uspešen začetek novega šolskega leta, veliko dosežkov in rezultatov, na katere boste ponosni vi sami in vsi, ki jih bomo delili z vami, ob tem pa tudi veliko veselja in volje do trdega dela!
 
Ravnatelj Iztok Drožina
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux