STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Zaključek projekta o gradovih

 

V petek, 23. junija 2017, smo z zaključno prireditvijo v Pokrajinskem muzeju Koper, sklenili dveletni projekt History a (very) bit different, ali na kratko O gradovih.
 
V okviru projekta smo spoznali slovaške, litvanske, turške in slovenske gradove ter tako pridobili dragoceno znanje zgodovine »v živo«, brez dolgega posedanja v šolskih klopeh, učbenikov, učenja za teste in spraševanje. To pa še zdaleč ni vse, počeli smo še marsikaj: naučili smo se peči kruh in kuhati hrano v kotličkih, izpeljali smo flashmob, izdelovali smo sveče, izdelke iz gline, rože iz papirja. Dijaki in učitelji zgodovine so preko Skypa poučevali dijake in učitelje iz partnerskih držav,  učitelji in ravnatelji so na mednarodnih projektnih sestankih  v partnerskih državah spoznali šolske sisteme, šolska pravila, izmenjevali so izkušnje o metodah poučevanja ... Dijaki so pridno, s pomočjo učiteljev, pripravili in snemali reklame za gradove, ki jih bodo le-ti uporabili kot promocijski material, sodelujoči dijaki so se preizkusili tudi kot igralci v zgodbah o grajskih osebnostih, posneli so daljši film o bivanju v vsaki državi. Vsi sodelujoči smo izpilili znanje angleščine, se naučili nekaj besed jezika partnerskih držav ... predvsem pa smo spoznali različne kulture in znotraj tega čudovite ljudi, s katerimi smo postali prijatelji.
 
Ponosni smo, da je bil zaključek projekta prav pri nas, v Kopru, in veseli, da so bili naši gostje zadovoljni ter bogatejši za novo izkušnjo. Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli prispevali k dobro izpeljanemu tednu aktivnosti v Sloveniji, prav posebna zahvala gre Mestni občini Koper, Pokrajinskemu muzeju in Marjetici Koper.
 
 
Paulič, Maraž, Valentič
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux