STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

EKSKURZIJA V MÜNCHEN, 8. IN 9. 12. 2016

V četrtek zjutraj se je avtobus z dijaki 3. ABg, 3. A, 3. B in 5. Brs ter njihovimi spremljevalci (Aleksander Pohlen, Damjan Uranjek, Siniša Krt, Helena Vergan in Bianka Ledinek Pahor) ustavil v mestecu Dingolfing, le nekaj kilometrov stran od Münchna. Obiskali smo ogromno tovarno BMW z 18.000 zaposlenimi. Gromozanski obrat je prava poslastica za ljubitelje visokotehnoloških rešitev v avtomobilski industriji. Robotizacija, odlična organizacija dela in posluh za delavca v enem. Ekskurzijo smo nadaljevali z obiskom kraja, kjer je nekoč stalo koncentracijsko in uničevalno taborišče Dachau. Spominski park je jasen opomin na najbolj grozovito in krvavo zablodo moderne civilizacije. Dramatičen prikaz razčlovečenja in nebrzdanega sovraštva v srcu Evrope. Nikoli več!
Po večernem obisku mesta in trdno prespani noči smo naslednje jutro obiskali Tehniški muzej. Za naše dijake so pripravili delavnice s področja energetike in sodobnih tehnologij. Med drugim smo spoznali, koliko telesne moči in energije mora človek vložiti, da vodo segreje do vrelišča. Utrujajoče! Skodelico kave, prosim! 
Zaključili smo s prekrasno panoramo mesta z olimpijskega stolpa ter obiskom razstavnega salona vozil BMW, Mini in Rolls Royce. Pot domov je potekala prešerno in pod vtisom doživetega. Privoščili smo si tudi daljši postanek v Avstriji, kar smo izkoristili, da smo se nadihali svežega gorskega zraka. 
Nepozabno.
Siniša Krt
 
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux