STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Start up vikend za dijake 3. letnika tehniške in ekonomske gimnazije

Dijaki 3. letnika ekonomske gimnazije s SEPŠ Koper in 3. letnika tehniške gimnazije  s STŠ Koper so se od 10. do 12. 11. 2016 udeležili Start up vikenda. Le-ta je potekal v sklopu projekta Mladim se dogaja – Spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti, ki ga izvaja SPIRIT, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije v MCK Koper.
 
Delavnice so izvajali predavatelji z Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske (UIP), ki so med dijake povabili tudi predstavnike iz podjetniškega kroga. Na drugem dnevu delavnic sta v obliki predavanja in moderiranja mladim pri start upu sodelovala bivša evropska poslanka Mojca Kleva in podjetnik, ki smo ga lahko spremljali na oddaji Štartaj Slovenija s svojo blagovno znamko Barba sol, Davor Podbevšek. 
 
Dijaki so pod vodstvom mentorjev, podjetnikov in izvajalcev sestavili 8 podjetniških skupin in zbirali ideje, za eno so nato pripravili poslovne modele ter le-te predstavili  5-članski komisiji v sestavi predstavnika UIP ter štirih mladih podjetnikov. Zmagovalna ekipa  –  Maša Batagelj Pinterič, Zala Vidic, Eva Ščulac, Jure Hrvatin, Tjaš Ivan Prelec in Tadej Zonta –  je predstavila svoj biorazgradljivi izdelek cigarEKO.
 
Zahvala za uspešno izpeljane delavnice gre vsem sodelujočim dijakom, mentoricama z obeh srednjih šol – Tanji Skok in Ingrid Baruca –  ter gostujočim obiskovalcem. 
 

 
Ingrid Baruca
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux