STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Trdno stoj, spregovori!

Vsi dijaki, dijakinje  in zaposleni STŠ-jevci ter 35 dijakinj, dijakov in spremljevalcev SŠ Buzet  smo se  v sredo dopoldne odpravili proti koprski Bonifiki, kjer smo si ogledali prireditev Trdno stoj, spregovori! z Nickom Vujicicem v osrednji vlogi.  
 
Da gre za resnično  velik dogodek, smo se lahko prepričali takoj po prihodu v dvorano, kjer so nas že čakali nekateri velikani slovenskega športa: Dejan Zavec, svetovni profesionalni prvak v boksu, Rašo Nesterović, dolgoletni reprezentant v košarki in NBA-jevec, Miran Stanovnik, župan občine Log -Dragomer, večkratni udeleženec najtežje avtomobilistične in motoristične preizkušnje na svetu - Reli Pariz – Dakar ter Vasilij Žbogar, jadralski olimpijski šampion iz Izole. Pridružil se nam je raper Zlatko, zaplesali so plesalci Bolera, prav poseben pomen pa sta dodala tudi ministrica MIZŠ, dr. Maja Makovec Brenčič, in predsednik države, gospod Borut Pahor. TV Slovenija je celoten dogodek  neposredno prenašala, tako so si ga lahko ogledali srednješolci vseh šol v Sloveniji in ne samo izbrani, ki so v Koper iz Ljubljane prišli z vlakom, v družbi gospe ministrice in predstavnikov MIZŠ. 
 
Nepozabni Nick nas je nekatere podučil, druge morda le spomnil, da moramo imeti radi sebe in druge,  da nimamo pravice ljudi obsojati  ali biti do drugih kakorkoli, na kakršenkoli način, nasilni. Zagotovo je na slehernega gledalca pustil močan pečat in verjamem, da bomo tudi zaradi videnega in slišanega v bodoče prej razmislili, kot komu, morda tudi nenamerno, prizadejali bolečino, ki je lahko mnogo večja, kot sami nemara mislimo.
 

Fotografije

Iztok Drožina
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux