STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Delavnice spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti

Dijaki 2. letnika ekonomske gimnazije s SEPŠ Koper in 2. letnika tehniške gimnazije  s STŠ Koper so od 28. 9. do 1. 10. 2016 na delavnicah, ki so potekale v sklopu projekta Mladim se dogaja – Spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti, ki ga izvaja SPIRIT, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, skupaj iskali podjetniške ideje.
 
Predavanja in delavnice so izvajali predavatelji z Univerzitetnega razvojnega centera in inkubatorja Primorske (UIP), ki so med dijake povabili tudi predstavnike Primorskega tehnološkega parka, KCUP, Univerze na Primorskem in nekatere druge zunanje strokovnjake. 
 
Dijaki so pod vodstvom mentorjev, podjetnikov in izvajalcev zbirali ideje, za eno so nato pripravili poslovne modele ter le-te predstavili  5-članski komisiji. Skupina, ki je zbrala največ točk, si je prislužila celodnevni izlet z ogledom uspešnih podjetij.
 
Stefani, Valentina, Sara, Matej, Vitan in Tim so si zamislili torbo za prenosnik z vgrajeno baterijo za polnjenje, s čimer so prepričali komisijo, ki je menila, da je njihova ideja inovativna, izvedljiva ter tudi,  da jo znajo dobro predstaviti. 
 
Zahvala za uspešno izpeljane delavnice gre vsem sodelujočim dijakom, mentorjem z obeh srednjih šol - Tanji Skok, Ingrid Baruca in Mitju Mikolavčiču ter gostujočim obiskovalcem, predvsem pa mag. Andreju Medvedu, ki je dijakom pokazal pot, kako lahko z ustvarjalnostjo in inovativnostjo pridejo do podjetnosti. 
Ingrid Baruca
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux