STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Dan odprtih vrat

Letos smo že tradicionalno, petič zapored,  vrata simbolično odprli vsem, ki jih zanima naša šola in življenje v njej. Tokrat je bil to še posebno pomemben dogodek, saj smo hkrati praznovali 20. obletnico frizerskega programa.
 
Učitelji smo z dijaki združili moči in znova dokazali, da skupaj zmoremo veliko. Po uvodnih nagovorih v avli šole in modni reviji, ki so jo pripravile naše pridne in ustvarjalne frizerke, se je dogajanje preselilo v  učilnice, delavnice in okolico šole, vse prostore pa je tako ali drugače povezovala rdeča nit – motociklizem in varnost v prometu. Zakaj? 
 
Motorji so danes del življenja naših sedanjih in bodočih srednješolcev, in ker smo letošnje šolsko leto žal začeli s tragičnim dogodkom, ko smo v prometni nesreči izgubili dijaka, smo si rekli, da bomo z opozorili o varnosti vztrajali, saj le-teh nikoli ni preveč. K sodelovanju smo povabili Policijsko postajo Koper, Avtošolo Capris, Moto klub Kondor ter gasilce iz Babičev, vsi so se nam prijazno pridružili in nas pred šolo z različnimi prikazi koristno poučili o varnosti v prometu. Tudi drugi gostje so nas popeljali v svet motociklizma - ponosni smo bili na razstavo izdelkov in predstavitev podjetja Akrapovič, na neprecenljivo zbirko Društva Tomos, ki nas je preselila v »dobre stare čase« in nas spomnila, da je Koper že zelo dolgo mesto motorjev, s svojim sodelovanjem pa nas je znova razveselila tudi Hidria, ki tik ob naši šoli razvija nekatere najzahtevnejše rešitve za moto industrijo (v  letošnjem katalogu BMW-jevih motociklov je recimo kar 9 modelov, ki imajo okvirje izdelane v tehnološkem parku v Kopru!).
 
Seveda smo se z marsičem lahko pohvalili tudi mi, STŠ-jevci! V učilnicah in delavnicah so si obiskovalci lahko ogledali nov projekt »epcket markO« - nadgradnjo cybercar-ja, 3D-modeliranje, prikaz plazemskega razreza platišča za motocikel, CNC-tehnologijo, računalniško podprto risanje, konstruiranje in dizajn CAD, obiskovalcem smo razdelili čeladice (obeske), ki so jih dijaki izdelali s 3D-tiskalnikom, predstavili smo jim na šoli izdelano matematično uro, novo spletno stran, mednarodne projekte, v katerih sodelujemo, mnoge krožke, ekskurzije … in še veliko izdelkov ter dejavnosti, ki bogatijo naše življenje na šoli. 
 
Pri pripravi in izpeljavi tega dne  so se nam pridružili še mnogi ljubitelji motorjev, ki so nam svoje jeklene konjičke zaupali in tako pripravili pravo pašo za oči. Vsem, ki so z nami sodelovali, ter vsem, ki so nas obiskali, tudi prijateljem s Srednje šole Buzet, se iskreno zahvaljujemo, saj so s svojo prisotnostjo naš dan odprtih vrat dopolnili in obogatili. Mi smo na to ponosni!

Jelica Maraž

Za ogled fotogalerije klikni tukaj!

 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux