STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

26. septembra praznujemo evropski dan jezikov

Po vsej Evropi se 800 milijonov Evropejcev, ki živijo v 47 državah članicah Sveta Evrope, spodbuja k učenju več jezikov v katerikoli starosti, v šoli ali izven nje.  Večjezičnost se spodbuja v prepričanju, da jezikovna raznolikost predstavlja pomembno orodje za doseganje boljšega medkulturnega razumevanja in hkrati predstavlja ključno sestavino bogate kulturne dediščine naše celine.

Da smo Slovenci v samem vrhu po poznavanju tujih jezikov, si lahko preberete na naslednji povezavi:

 http://www.renton.si/slovenci-poligloti-eu/.

Na naši šoli smo prazniku tudi letos namenili posebno pozornost. Dan prej, v petek, 25. septembra, se je dijakom 1. Ag in 1. Bg predstavila knjigarna Libris. Njena lastnica, gospa Ingrid Celestina,  je na zanimiv in hudomušen način prikazala pomen učenja (tujih) jezikov. Predstavila je tudi nekaj  novosti s knjižnih polic in pozvala dijake, da po njih posežejo. Poudarila je veliko vrednost knjige, ki tudi v obdobju najmodernejše tehnologije ostaja večna in nepogrešljiva.

Mi se bomo bogatili še naprej in v prihodnjem tednu nekaj ur pouka izpeljali v okviru medpredmetnih jezikovnih povezav, z njimi pa dokazovali že staro modrost: Več jezikov znaš, več veljaš.

 

Maja V.

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux