STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Obiskali smo Znanstveno-raziskovalno središče Koper

V ponedeljek, 2. decembra 2019, so bili dijaki 3. Ag predstavniki naše šole na »Dnevu odprtih vrat ZRS Koper«, ki  je bil namenjen vsem koprskim gimnazijcem.
 
Po nagovoru direktorja, g. Rada Pišota, so nam v središču prijazno odprli vrata in nas na zanimiv način popeljali v njihov znanstveno-raziskovalni svet, saj smo spoznali kar osem  raziskovalnih inštitutov, ki so aktivni na različnih področjih: Inštitut za družboslovne študije, Inštitut za zgodovinske študije, Pravni inštitut, Inštitut za filozofske študije, Inštitut za kineziološke raziskave, Inštitut za oljkarstvo, Mediteranski inštitut za okoljske študije in Inštitut za jezikoslovne študije.
 
V nekaj besedah bi težko povzeli vse podatke in zanimivosti, ki smo jih slišali, zagotovo pa nas je presenetila informacija, da je ZRS Koper med vsemi raziskovalnimi zavodi v Sloveniji edini, ki ne deluje na področju Ljubljane, da tudi naša šola z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper sodeluje v pomembnem mednarodnem projektu MiCREATE, ki povezuje kar 12 držav, da se pri njih z znanstvenim delom ukvarja približno 80 zaposlenih, da v svoje vrste še vedno vabijo mlade raziskovalce, … Kdo ve, morda pa bomo med njimi nekoč tudi mi … STŠ-jevci.
 
Znanstveno-raziskovalnemu središču Koper čestitamo ob 25. obletnici in jim želimo še veliko uspešnih, povezovalnih, ustvarjalnih, raziskovalnih, znanstveno bogatih let, ki bodo prinesla  obilico novih možnosti. Srečno!
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux