STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Ravnateljev nagovor ob začetku novega šolskega leta

Drage dijakinje in dijaki, spoštovane sodelavke in sodelavci, starši in vsi STŠ-jevci, vsi uporabniki naše spletne strani!
 
Poletnih počitnic je konec, dolgo in vroče poletje počasi in vztrajno odhaja, dnevi so vse krajši, letošnje leto se je že krepko prevesilo v svojo drugo polovico. Začenja se novo šolsko leto. V letošnje vstopamo z veliko mero optimizma in entuziazma. Oba temeljita na rezultatih, ki smo jih dosegli v preteklih šolskih letih, na izkušnjah, ki smo jih pridobili tisti, ki s STŠ-jem živimo že vrsto let, ter z energijo, ki nam jo vsako leto s seboj prinesejo naše nove dijakinje in dijaki, njihovi starši in, že nekaj let zapovrstjo, nove sodelavke ter sodelavci, ki jih bo tudi v letošnjem šolskem letu kar nekaj. Verjamem, da boste vsi »novi« postali pravi STŠ-jevci zelo hitro, nemara celo prej, kot se boste sami zavedali, pri čemer vam bomo pomagali vsi, ki STŠ-jevci smo: dijakinje in dijaki, učiteljice in učitelji, drugi strokovni in manj strokovni sodelavci, starši, socialni in poslovni partnerji.
 
V poletnih mesecih smo tudi letos izpeljali nekaj prostorskih ukrepov, malo smo postavljali, malo prestavljali, kakšno odprtino zaprli, nepotreben zid podrli, nekaj opreme dokupili, drugo posodobili … nikoli končana zgodba. Pred novembrskimi počitnicami bomo menda pokrpali tudi razpoke v strehi, ki so se pokazale v preteklem šolskem letu. Da v šoli ne bomo lačni in da bomo jedli dobro ter zdravo, bodo še naprej skrbele kuharice in kuharji DŠD Koper, za ostale priboljške pa novi najemniki naše kuhinje in jedilnice.
 
Letošnje šolsko leto ne bi smelo biti bistveno drugačno od preteklih, kakšnih revolucionarnih sprememb nam namreč zakonodajalci niso uspeli pripraviti, a nekaj novosti le prinaša. Polnoletne dijakinje in dijaki bodo svojim staršem »račune za rezultate polagali« znova brez soglasja, učiteljice in učitelji bodo dijakinje in dijake, ki bodo z neprimernim vedenjem motili pedagoški proces, lahko mirno odstranili od pouka, preden bo dijak ali dijakinja izključen iz šole, bo lahko dobil tri ukore ... Upam, da se nam z vsem naštetim ne bo treba ukvarjati, svoje znanje, izkušnje in energijo raje usmerimo proti ciljem, ki smo si jih zastavili: bodimo uspešni na vseh strokovnih področjih, ki jih pokrivamo, človeški, dostojanstveni in ustvarjalni, gradimo nenavadna, da ne rečem čudna vozila, takšne in drugačne računalnike, konzole, robote, ustvarjajmo stvari in razvijajmo ideje, ki bodo vsem tistim, ki si ne drznejo, vlile pogum, da bodo prestopili »linijo zone udobja« tudi sami, na kateremkoli področju – naravoslovnem, družboslovnem, tehniškem, športnem, jezikovnem, glasbenem … meja za kreativnost ni.
 
Vsem skupaj želim uspešno šolsko leto, polno lepih in veselih trenutkov, ki jih boste z veseljem nosili s seboj vse svoje življenje, ter veliko prijateljic in prijateljev, s katerimi boste te trenutke delili. Naj vas neuspehi ne spravijo na kolena, temveč vam vlijejo dodatno energijo in voljo po novih rezultatih, uspehi pa naj vas polnijo s pogumom in ponosom na svoje dosežke!
 
Iztok Drožina,
ravnatelj
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux