STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

»Ludvik« na Videomaniji 2019 osvojil bronasto in srebrno priznanje

V torek, 21. maja, se je v Ljubljani odvijal Srednješolski mladinski filmski festival Videomanija 2019.  Festival, ki je hkrati tudi mladinsko državno tekmovanje iz filmske umetnosti, nastaja v organizaciji Vegove Ljubljana pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda Republike Slovenije za šolstvo. Na festivalu lahko sodelujejo vsi avtorji in avtorice, ki so redni dijaki in dijakinje, tematika in forma filmov je popolnoma svobodna, dolžina pa ne sme presegati 15 minut. 
 
Vsako leto, pred projekcijami filmov, organizatorji povabijo na klepet vsaj enega gosta iz filmskega sveta, tokrat je bil gost festivala Amir Muratović, režiser in scenarist, znan po številnih dokumentarnih filmih (med katerimi so zagotovo najbolj aktualen dokumentarni film »Cankar«, pred kratkim na RTV Slovenija predvajani »Švicarija« ter dokumentarni film o smučarskih poletih »Leteti!« iz leta 2016). Mladim ustvarjalcem je iz lastnih bogatih izkušenj posredoval številne napotke in nasvete, ki jim bodo zagotovo prišli prav. 
 
Na tekmovanju je v končni izbor prišlo 56 filmov, katerih avtorji so dijaki različnih srednjih strokovnih šol in gimnazij iz celotne Slovenije (Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana, Gimnazija Bežigrad, Srednja medijska šola Radovljica, Gimnazija Ledina, Gimnazija Maribor itd.). Med temi je bil tudi Leonard Pegan, dijak iz 5. Br, ki je zastopal barve naše, Srednje tehniške šole Koper. Na Leonarda smo vsi zelo ponosni, saj je grozljivka z naslovom »Ludvik« prejela kar dve priznanji, bronasto in srebrno. 
 
Leonard, iskrene čestitke, naj bo to še dodatna spodbuda in motivacija za prihodnost, obenem pa ti želimo veliko uspeha na maturi!
 

Mojca Gazič
 
 
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux