DogodkiEkskurzijeNovice

Ekskurzija v podjetje Win System in Vojaški muzej Tabor

Ekskurzija v podjetje Win System in Vojaški muzej Tabor

Dijaki 2. letnika smeri računalnikar so v mesecu marcu obiskali podjetje Win System v Sežani in Vojaški muzej Tabor v Lokvi.

V podjetju Win Systems, kjer se ukvarjajo z razvojem in izdelavo igralnih naprav za igralnice (casinoje), so nas zelo lepo sprejeli in nam predstavili svoje delo. Sprehodili smo se po vseh oddelkih – od razvoja pa vse do montaže in odprave naprav. Z veseljem so odgovarjali na naša vprašanja in nam dali možnost, da kakšno izmed naprav tudi preizkusimo (ruleta, slot naprave …). Povedali so nam še, da iščejo nove sodelavce in da bi z veseljem dali priložnost tudi našim dijakom. Z obiskom smo bili zelo zadovoljni. Zahvaljujemo se gospe Renati Blažek za prijeten sprejem in predstavitev podjetja.

Po strokovnem delu smo se odpravili v Vojaški muzej Tabor v Lokvi, ki hrani zelo bogato zbirko vojaške opreme, predvsem iz obdobja novejše vojne zgodovine na slovenskih tleh. V prvem nadstropju smo si ogledali predstavitev prve svetovne vojne (soške fronte), v drugem pa obdobje fašizma na Primorskem ter drugo svetovno vojno. Presenečeni smo bili nad tako bogato zbirko in dobro ohranjeno vojaško opremo. Zahvaljujemo se Ireni in Srečku Rožeju za slikovito in izčrpno predstavitev.

Renato Vouk

Skip to content