Ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane ustvarjali čokoladne mojstrovine
Ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane ustvarjali čokoladne mojstrovine
Ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane smo z dijaki ustvarjali prave sladke mojstrovine. V ospredju je bila čokolada, ki je ostala od praznovanja velike noči, in je v slaščičarstvu res vsestranska sestavina.
Dijaki so se naučili pravilnega temperiranja čokolade, ki res zahteva, da smo potrpežljivi, in ustvarili so okusne domače čokoladice in čokoladne skodelice, polnjene z vaniljevo kremo in svežimi jagodami. Prava posebnost so bile tudi povsem nove STŠ čokoladice. Ker gre za ročne izdelke, so bile seveda limited edition, obljubljamo pa, da ko se zverziramo, zagotovo pripravimo še kakšne.
S kulinarično delavnico smo pokazali, da čokolada nikakor ni zgolj ostanek – z nekaj ustvarjalnosti in ščepcem dobre volje lahko iz nje nastanejo res okusne sladice.