Obvestila

Javni razpis občine Piran za dodelitev štipendij za leto 2024/25

Javni razpis občine Piran za dodelitev štipendij za leto 2024/25

Občina Piran obvešča, da bo tudi v šolskem in študijskem letu 2024/2025 podeljevala štipendije dijakom in študentom kot pomoč pri njihovem rednem šolanju oziroma študiju. Štipendije so namenjene za šolanje v Republiki Sloveniji, kandidati pa morajo imeti ob prijavi na javni razpis stalno prebivališče v občini Piran neprekinjeno vsaj 3 leta ter morajo biti državljani Republike Slovenije.

Predmet javnega razpisa je dodelitev 12 štipendij, in sicer:

A) Štiri štipendije za deficitarne poklice

B) Štiri štipendije za nadarjene dijake

C) Štiri štipendije za nadarjene študente dodiplomskega študija

Štipendisti pridobijo pravico do izplačila štipendije od začetka šolskega leta (september 2024) oziroma študijskega leta (oktober 2024) vse do zaključka izobraževalnega programa na stopnji, za katero so uveljavljali in pridobili pravico do štipendije. Dijaki lahko štipendijo pridobijo od vključno drugega letnika dalje.

Javni razpis je objavljen na spletni strani Občine Piran in je odprt od 25. septembra 2024 do vključno 4. novembra 2024.  Povezava na razpis: Javni razpis za dodelitev štipendij za šolsko in študijsko leto 2024/2025 – piran.si

Vse zainteresirane kandidate vabimo, da se prijavijo in izkoristijo priložnost za finančno podporo pri svojem izobraževanju.

Urad za družbene dejavnosti Piran

Skip to content