NoviceObvestila

Ravnateljev nagovor ob začetku novega šolskega leta

Ravnateljev nagovor ob začetku novega šolskega leta

Drage dijakinje in dijaki, cenjeni starši, spoštovane sodelavke in sodelavci, poslovni partnerji, 

z velikim veseljem vas pozdravljam ob začetku novega šolskega leta na Srednji tehniški šoli Koper. Letošnje šolsko leto bo še posebej posebno, saj v naše šolske klopi vstopa skoraj 900 dijakinj in dijakov, kar je dokaz, da naše delo in prizadevanja za kakovostno izobraževanje dosegajo vedno večje zaupanje med mladimi in starši. S ponosom vam sporočam tudi, da se nam letos pridružuje pet novih učiteljev, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami prispevali k še višji ravni izobraževanja. Hkrati pa se z globokim spoštovanjem poslavljamo od učiteljev, ki so nas zapustili, in se jim zahvaljujemo za njihov dragocen prispevek k rasti in razvoju naše šole. 

Rekordno veliko število dijakinj in dijakov nas postavlja tudi pred nove izzive. Da bomo lahko zagotovili varno, spodbudno in prijetno okolje za vse, je nujno, da smo drug do drugega spoštljivi in strpni. Samo s sodelovanjem, medsebojnim spoštovanjem in upoštevanjem šolskih pravil bomo lahko zagotovili, da bo šolsko leto potekalo mirno, varno in uspešno za vse udeležence — dijake, učitelje, starše in naše številne poslovne partnerje. Zato vas pozivam, da se skupaj potrudimo za ohranjanje pozitivnega in spoštljivega vzdušja v šolskem okolju, kar ni zgolj obveza, temveč predvsem izraz odgovornosti do sebe in drugih.

Želim vam uspešno, varno in zadovoljno novo šolsko leto. Naj bo to leto novih znanj, osebnega napredka in lepih spominov. 

Iztok Drožina

ravnatelj STŠ Koper

Skip to content