STŠ napis

Srednja tehniška šola Koper

Aktualni projekti

  • 2015-2017: Dvoletni mednarodni projekt Erasmus+ z naslovom Better Knowledge - Better Employment - mednarodna praksa dijakov STŠ v tujini
V tujini bo prakso opravljalo 40 dijakov različnih usmeritev: 10 dijakov smeri tehnik računalništva bo na Malto odšlo novembra 2015, 10 dijakov smeri frizer gre pa novembra 2016,  20 dijakov smeri  strojni tehnik bo 2 leti zapored (marca 2016 in marca 2017)  prakso opravljalo v Belgiji. 
Dijaki smeri tehnik računalništva (4. in 5. letnik) ter smeri frizer (3. letnik) bodo prakso opravljali v podjetjih na Malti (z njimi bosta dva spremljevalca),  dijaki smeri strojni tehnik (višji letniki) pa gredo na prakso (skupaj z dvema  spremljevalcema) na belgijsko srednjo šolo ter v podjetji, s katerima smo že sodelovali v projektu LDV Partnerships (CNC-tehnologija – projekt CNC can happen everywhere). Namen projekta je, da dijaki utrdijo in izboljšajo praktično znanje, pridobijo dodatno praktično znanje tudi izven svojega strokovnega področja, utrdijo in izboljšajo znanje angleščine ter IKT-znanje. 
 
  • 2015-2017: Dvoletni mednarodni projekt Erasmus+ s hrvaško srednjo šolo iz Buzeta
Dijaki iz Buzeta se bodo na STŠ Koper izobraževali na področju CNC-tehnologije in varjenja. S profesorji bodo pri nas na praksi decembra 2015 in decembra 2016  ter januarja 2016 in januarja 2017 (predvidene so štiri skupinske mobilnosti po 14 dni).
 
  • 2015-2017: Dvoletni mednarodni projekt Erasmus+ (šolska partnerstva) na tematiko gradovi in kulturna dediščina
Projekt vključuje partnerje iz Slovaške, Litve, Slovenije in Turčije. Dijaki štirih  srednjih šol bodo skupaj s profesorji spoznavali gradove in kulturno dediščino na malo drugačen, bolj sodoben način, in bodo s pomočjo moderne IKT snemali videe, pripravljali filme, reklame ... - ustvarjali bodo različen material za sodobnejše poučevanje zgodovine. V vsaki državi bo s projektom tesno povezan tudi lokalni muzej, ki bo po najboljših močeh pomagal, da bo projekt uspešno izpeljan. Naša šola sodeluje s Pokrajinskim muzejem Koper. 
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?