STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Vreme

ODPRTA JE PRIJAVA NA PROJEKT Improved Vocational Skills- Better Employability (Velika Britanija 2019 – smer frizer)

Kratka predstavitev: Februarja 2017 se je šola prijavila za sodelovanje v mednarodnih projektih Evropske unije znotraj programa Erasmus+, in sicer s projektom z naslovom Improved  Vocational Skills- Better Employability, ter bila izbrana za sodelovanje. Gre za sredstva EU, ki omogočajo tudi brezplačno mobilnost dijakov po Evropi (med drugim tudi opravljanje prakse v članicah EU). 
 
Kaj in kdo? Gre za opravljanje prakse naših dijakov na Malti in v Veliki Britaniji. Projekt je dvoleten.  V tem šolskem letu je deset dijakov smeri tehnik računalništva tri tedne opravljalo PUD na Malti oktobra-novembra 2018, deset dijakov višjih letnikov smeri frizer pa bo marca/aprila 2019 PUD tri tedne opravljalo v Veliki Britaniji.. Trenutna prijava je namenjena SAMO dijakom 3. in 2. LETNIKA SMERI FRIZER.
 
Kam? V  Plymouth, Velika Britanija, tri tedne. Dijaki bodo prakso opravljali v moderno opremljenem training centru (salonu). Nastanjeni bodo pri angleških družinah, kjer bodo imeli polni penzion.
 
Kdaj? Odhod je predviden v nedeljo, 24. 3. 2019, vrnitev pa v nedeljo, 14. 4. 2019; prevoz: letalo. Odhod je lahko tudi nekaj dni prej ali kasneje, v primeru, če pride do spremembe letov. 
Pred odhodom bodo imeli dijaki  jezikovno, pedagoško in medkulturno pripravo, podpisali bodo tudi pogodbo za sodelovanje v projektu, izpeljana bosta dva roditeljska sestanka.
Spremljevalno osebje: Dijaki na prakso v tujino ne gredo sami, z njimi bodo ves čas bivanja različni spremljevalci (prof. Paulič Diesel, prof. Biljana Babič, ostali spremljevalci še niso določeni).
 
Kaj projekt pokriva/vključuje? Projekt vključuje brezplačno potovanje v Veliko Britanijo, brezplačno nastanitev in polni penzion, brezplačno opravljanje prakse, Coris zavarovanje za čas bivanja v tujini, iz projekta bomo poskušali pokriti tudi čim več stroškov za strokovne ekskurzije (natančne informacije o tem bodo znane in podane naknadno, ko bodo znani vsi stroški).
 
Kako se prijaviš: Motivacijsko pismo v angleščini (uradno pismo!) pošlji kot Wordowo datoteko na email simonapaulic@yahoo.com do nedelje, 1. 12. 2018, do 18.00. V motivacijskem pismu nujno navedi svojo telefonsko številko! Kasnejše prijave bodo zavrnjene! Dijake bo izbirala komisija, v kateri bodo g. ravnatelj, vodja praktičnega pouka za frizerstvo, učiteljica praktičnega pouka za frizerstvo, vodja projekta, prof. angleškega jezika, svoje mnenje pa bo podal tudi razrednik. Pri izboru bodo imeli prednost dijaki z več znanja, tako na praktičnem področju kot tudi na jezikovnem področju, v kombinaciji z ustreznim odnosom. Prednost imajo tudi dijaki iz socialno ogroženih družin, dijaki s posebnimi potrebami ter migranti. Dijaki bodo o izbiri obveščeni do 8. 12. 2018 na njihov email, nato bo v nekaj dnevih sledil 1. roditeljski sestanek.
 
Dodatne informacije: Piši na simonapaulic@yahoo.com. Informacije najdeš tudi na spletni strani šole ter na Facebooku, na STŠ mednarodni projekti (tukaj najdeš tudi fotografije s pripravljalnega obiska v Plymouthu septembra 2017 ter z opravljanja PUD-a naših frizerjev, ki so bili tam aprila 2018). 
 
Prof. Simona Paulič Diesel, vodja projekta
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?