STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Vreme

Na informativnem dnevu precej zanimanja za mehatronika operaterja

Že tradicionalno je februar namenjen informativnemu dnevu  in tudi na Srednji tehniški šoli Koper smo v petek, 9., in v soboto, 10. februarja 2018, z odprtimi rokami sprejeli bodoče dijake iz bližnje in daljne okolice.
 
Po krajšem glasbenem programu in nagovoru naše dijakinje je devetošolce in njihove starše pozdravil tudi ravnatelj, g. Iztok Drožina. Poudaril je, da smo šola, ki jo bogatijo dobri medsebojni odnosi, smo odprti ter strpni do vseh.  Kot temeljno vrednoto je poudaril spoštovanje  -  spoštovanje samega sebe, spoštovanje staršev, učiteljev, vrstnikov.  G. Robert Rakar, direktor  Primorske gospodarske zbornice, ki je prav tako nagovoril naše obiskovalce, pa je izpostavil  dejstvo, da je dobro sodelovanje šole z lokalnim gospodarstvom izjemnega pomena.  In prav iz potreb lokalnih podjetij se je rodila ideja o izobraževanju novega programa na naši šoli - mehatronika operaterja. Devetošolci so pokazali precejšnje zanimanja zanj, zato smo prepričani, da ga bomo tudi izpeljali. Velik interes se je izkazal tudi za program strojnega tehnika in tehniške gimnazije. Bodoči dijaki so imeli priložnost, da so od predstavnikov podjetij Hidria, Istrabenz plini in Titus dobili informacije o zaposlovanju poklicev, ki jih izobražujemo na naši šoli, praktičnem usposabljanju z delom, štipendiranju in o vsem, kar je s tem povezano.
 
Uvodnim nagovorom so sledile predstavitve posameznih programov, zaključili pa smo z ogledom delavnic in specializiranih učilnic, kjer so naši učitelji z dijaki praktično in na zanimiv način približali posamezne predmete ter področja izobraževalnih programov.  
Z obiskom smo zelo zadovoljni in kot kaže, nam za dijake na naših strokovnih  področjih ni potrebno skrbeti. 
 
Vsem devetošolcem želimo, da bi uspešno zaključili osnovno šolo ter se vpisali na srednjo šolo v skladu s svojim željami, potrebami in interesi.
Srečno!
Alenka Marčetič
 
Ravnateljeva zahvala ob informativnem dnevu
 
Letošnji informativni dan je  pokazal, da je STŠ Koper šola, ki v ožjem in širšem okolju pridobiva na ugledu in je pri devetošolcih in devetošolkah čedalje bolj zaželena.
Obisk devetošolcev, devetošolk in številnih staršev z ožjega obalnega področja pa tudi iz Brkinov, s Krasa in od drugod da slutiti, da bo vpis v prihajajočem šolskem letu vsaj takšen, kot je bil letošnji. Posebej nas veseli, da vse več devetošolcev in devetošolk razmišlja o nadaljevanju šolanja na naši strokovni tehniški gimnaziji, že kar tradicionalno velik je interes za programe strojnega tehnika, računalnikarja, avtoserviserja in inštalaterja strojnih inštalacij, veliko devetošolk in devetošolcev vidi svojo prihodnost v  izobraževanju za frizerja, še posebej pa nas veseli, da je za novi program mehatronik operater zanimanje nad našimi pričakovanji.
Hvala vsem učiteljicam in učiteljem STŠ Koper za brezhibno izpeljavo zastavljenega programa, vsem dijakinjam in dijakom za vaš neprecenljiv prispevek, Miji in Janu za briljantne glasbene točke, še posebna zahvala pa gre predstavnikom podjetij Titus d. d., gospe Slavki Bajramovič, Hidria d. d., gospe Martini Brezovnik Stanič, in gospodu Sanelu Hadžiabdiču, Istrabenz Plini d. o. o., gospodu Darku Borštnarju, in nenazadnje gospodu Robertu Rakarju, predsedniku Primorske gospodarske zbornice, ki je v petkovih terminih obiskovalce v svojem nagovoru seznanil, da sodelovanje šolstva in gospodarstva ni zgolj oguljena fraza, temveč, ko gre za STŠ Koper, vse kaj drugega in mnogo več kot to.
 
Vsem obiskovalcem iskrena hvala. Želim vam uspešen zaključek osnovnošolskega izobraževanja in … dobrodošli ob vpisu, še bolj pa od 1. septembra 2018 naprej.
Ravnatelj
Iztok Drožina
 
 
 
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?