STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Vreme

Ekskurzija v München

Letos so se dijaki 3. A, 3. B, 3. Ag, 3. Bg in 5. Bs podali v München v dveh terminih, saj je bilo zanimanje za že tradicionalno decembrsko ekskurzijo veliko. Najbolj navdušeni so bili nad avtomobili BMW. Ogledali so si tovarno v Dingolfingu in se seznanili z vsemi koraki proizvodnje, se čudili nad urejenostjo, natančnostjo in skrbjo za zdravje zaposlenih. Prestižne avtomobile in motocikle so si kasneje pobliže ogledali v avtomobilskem salonu BMW Svet, se usedli za volan in naredili veliko fotografij. Nekateri so si ogledali tudi muzej BMW, drugi pa so se povzpeli na olimpijski stolp, ki se nahaja v bližini. 
 
V bližnjem mestu Dachau so dijaki obiskali spominski kompleks  koncentracijskega taborišča, kjer je umrlo tudi veliko Slovencev. Nihče ni ostal neprizadet.
 
Prava poslastica je bil Tehnični muzej v Münchnu, kjer so preživeli celo naslednje dopoldne. Vsak je lahko v muzeju našel kaj zanimivega, zelo poučen pa je bil voden ogled po nekaterih oddelkih najsodobnejših tehnologij. 
Dijaki so se v prostem času sprehodili po mestnem jedru, ki je v tem prazničnem času lepo okrašeno, na stojnicah pa ponujajo dobrote in ročno izdelane spominke.
 
Veliko vsega je še ostalo neraziskanega, zato se bo treba še vrniti. 
 
Auf Wiedersehen, München!
Maja Valentič
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?