STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Obisk delegacije z avstrijske Koroške

V petek, 29. septembra 2017, nas je  na pobudo Zavoda za šolstvo RS, območne enote Koper, obiskala skupina dvojezičnih učiteljev in ravnateljev z avstrijske Koroške. 
 
Predstavili smo jim našo šolo, njeno zgodovino, izobraževalne programe, ki jih izvajamo, različne šolske in obšolske dejavnosti, projekte, spregovorili smo tudi o delu z otroki s posebnimi potrebami, s številnimi dijaki, ki imajo status perspektivnega športnika, s tujci in še o marsičem drugem. Prisostvovali so tudi pouku slovenščine v 2. Ag in 3. Bg ter bili navdušeni nad dijaki in profesoricama, ki sta uri izpeljali tako, kot je treba. 
 
Pred našimi obiskovalci smo podelili tudi simbolično nagrado  Anabel Zugan, dijakinji 1. Ag, ki je dosegla najboljši rezultat v reševanju  kviza, s katerim smo zaznamovali letošnji evropski dan jezikov. Čestitke!
 
Ob tej priložnosti se v svojem imenu in v imenu naših gostov zahvaljujem vsem, ki ste bili udeleženi pri organizaciji in uresničitvi obiska, posebna zahvala gre svetovalni delavki Alenki Marčetič ter profesoricama slovenščine, Ensi Rudl in Jelici Maraž, kot tudi vsem drugim, brez katerih dogodka ne bi izpeljali tako, kot smo želeli.

 

Iztok Drožina

Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?