STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Knjižnica

Šolsko knjižnico vodi Mojca Ivančič.

Knjižnica opravlja strokovno bibliotekarsko delo, svetuje dijakom in učiteljem ob izposoji knjig, sodeluje z aktivi na šoli, izvaja vzgojno-izobraževalno delo z dijaki, ureja učbeniški sklad in vodi šolsko kroniko. Ob pomembnih literarnih obletnicah in dogodkih pripravlja razstave, organizira tudi srečanja z literarnimi ustvarjalci.

V okviru pedagoškega dela knjižničarka seznani dijake prvih letnikov z delom šolske knjižnice, izvaja knjižnično informacijska znanja v programu gimnazije v sklopu obveznih izbirnih vsebin, organizira obisk knjižnega sejma za dijake 1. letnika tehniške gimnazije, organizira  obisk knjižnice Srečka Vilharja za dijake 1. letnikov gimnazijskega programa in organizira obisk gledališke predstave v Ljubljani v Šentjakobskem gledališču, ki se navezuje na maturitetni esej pri slovenskem jeziku.

Urnik knjižnice: vsak delovni dan od 7.00 do 14.30. 

UČBENIŠKI SKLAD 

Učbeniški sklad je bil organiziran v šolskem letu 1997/1998. Pri vzpostavitvi učbeniškega sklada je s finančnimi sredstvi sodelovalo ministrstvo. Dijaki si iz učbeniškega sklada lahko izposodijo učbenike, ki jih izberejo učitelji, ki poučujejo določen predmet. Izposojevalnina znaša eno tretjino maloprodajne cene in jo poravnajo po položnici.
Dijaki tudi dobijo navodila, kako ravnati z izposojenimi učbeniki, to je, da se v izposojene učbenike ne piše, ne dela opomb, da se jih vrne z zaključkom šolskega leta. 
 

Seznam učbenikov za 2020-21

Seznam učbenikov za 2019-20

 

Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux