STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Inkubator Sežana se pripravlja na Nasin hekaton

Letos bo Inkubator Sežana znova, tokrat tudi v okviru Svetovnega tedna vesolja OZN,  kot Local lead,  organiziral NASA International Space Apps Challenge 2020.  Gre za največji 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hekaton – za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo hkrati potekal v več kot 200 mestih po celem svetu. Namen in cilj hekatona je sodelovalno oblikovanje in razvoj inovativnih tehnoloških rešitev za interdisciplinarne globalne izzive, izvedba obetavnih prototipov za izboljšanje kakovosti življenja na Zemlji in v vesolju, ustvariti globalno skupnost za sodelovanje in širitev meja vesolja, znanosti ter tehnologije. Letos bo, zaradi epidemije COVID-19, potekal virtualno, od 2. do 4. 10. 2020.  
 
Ciljne skupine so širša zainteresirana javnost, prostovoljci, posamezniki in ekipe, razvijalci, inženirji, tehnologi, oblikovalci, skratka vsi, ki si želijo razvijati nove ideje in rešitve, ne glede na starost in izobrazbo. Pričakovano število udeležencev je 30. Posamezniki in ekipe se lahko prijavijo na tej povezavi.
 
Več podatkov dobite tudi na naslednjih povezavah Space Apps Sežana: Facebook, LinkedIn in Twitter,  dodana je povezava do videa z lanskoletnega hekatona v Sežani.
 
Obenem k sodelovanju vabimo tudi mentorje in strokovnjake, ki bodo ekipam, poleg Nasinih ekspertov, v pomoč med hekatonom. Za tovrstno sodelovanje pišite na naslov dorijan.marsic@inkubator.si.
 
 Dorijan Maršič
 
 
 
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux