STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Na Srednji tehniški šoli Koper tudi letos zadovoljni z obiskom na informativnem dnevu

Leto je naokoli in tudi na Srednji tehniški šoli Koper je 15. ter 16. februar potekal v znamenju informativnega dne.  
 
Po krajšem glasbenem programu in nagovoru naše dijakinje je devetošolce in njihove starše pozdravil  ravnatelj, g. Iztok Drožina. Poudaril je, da smo šola, ki jo bogatijo dobri medsebojni odnosi, smo odprti ter strpni do vseh. Predstavil je bogato izbiro naših izobraževalnih programov, spregovoril o interesnih dejavnostih, projektih in ekskurzijah, predvsem pa predstavil vajeniško obliko izobraževanja kot novost v programu mehatronik operater. Vajeniška oblika izobraževanja se od obstoječe, tako imenovane šolske oblike, razlikuje po tem, da se večji del izobraževanja, vsaj 50 % programa, izpelje kot praktično usposabljanje z delom pri delodajalcih. Tisti, ki bi se želeli izobraževati v vajeniški obliki, morajo z delodajalcem skleniti individualno učno pogodbo. Ravnatelj je omenil tudi štipendije za deficitarne poklice, kamor sodita ravno program mehatronik operater in inštalater strojnih inštalacij.
Uvodnemu nagovoru so sledile predstavitve posameznih programov, zaključili pa smo z ogledom delavnic in specializiranih učilnic, kjer so naši učitelji z dijaki praktično in na zanimiv način približali posamezne predmete ter področja izobraževalnih programov.  
 
Bodoči dijaki so imeli tudi priložnost, da so od predstavnikov podjetij Hidria in  Titus dobili informacije o zaposlovanju poklicev, ki jih izobražujemo na naši šoli, o praktičnem izobraževanju, kadrovskih štipendijah in vsem, kar jih je v povezavi z omenjenim zanimalo.
Velik interes so devetošolci pokazali za program strojnega tehnika in tehniške gimnazije, smo pa z obiskom v celoti zelo zadovoljni in kot kaže, nam za mlade tehnike ni potrebno skrbeti. 
 
Dragi bodoči STŠ-jevci, želimo vam, da bi uspešno zaključili osnovno šolo in se nam čim prej pridružili.
 
Srečno!
Alenka Marčetič
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux