STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Informativni dan – tokrat virtualno

Letošnji devetošolci so prav posebna generacija, saj so prvi, ki osnovno šolo zaključujejo po  skoraj letu dni pouka na daljavo, tako je tudi informativni dan za njih potekal popolnoma drugače od vseh do sedaj – srednje šole so obiskali virtualno.

Na naši smo jim raznoliko izbiro nadaljnjega izobraževanja predstavili z videokonferenčnimi Zoom srečanji, ki so potekala za 11 različnih programov. Obiskovalce (tako učence zaključnega razreda osnovne šole kot njihove starše) so gostili učitelji, ravnatelj, šolska svetovalna delavka in dijaki. Po uvodnem pozdravu naših letošnjih maturantov ter ravnatelja so obiskovalci slišali in videli informacije o izbranem programu, predmetniku, vsebinah, poteku pouka, praksi, štipendijah, mednarodnih ter nacionalnih projektih, krožkih, ekskurzijah in mnogih drugih dejavnostih, ki na šoli potekajo, ponosno pa smo jim na spletni strani pokazali tudi nagovore naših nekdanjih dijakov, ki na srednjo šolo obujajo lepe spomine, ter nekaterih podjetij in partnerjev, s katerimi uspešno sodelujemo na področju praktičnega usposabljanja, prakse, štipendij in projektov. Prijetna druženja smo zaključili s klepetom, saj so besedo dobili tudi obiskovalci, ki so postavili kar nekaj zanimivih vprašanj – »v živo« in v »chatu«.

Žal se bodoči dijaki po naši lepi šoli niso mogli sprehoditi, tako pravega STŠ-jevskega utripa niso mogli občutiti, smo jim pa, upamo,virtualno približali vsaj delček našega zanimivega in bogatega življenja v njej.  Z obiskom na informativnem dnevu smo zelo zadovoljni, zahvaljujemo se vsem, ki so nas obiskali in veseli bomo, če smo devetošolcem pri odločitvi za nadaljnje šolanje pomagali.

Dragi naši bodoči STŠ-jevci, bodite dobro, pazite nase, uspešno zaključite osnovno šolo … v naših učilnicah, resničnih ali virtualnih, pa se nato vidimo 1. septembra. Srečno!

https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174753302?s=tv&t=227

 

 

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux