STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Ravnateljev nagovor ob začetku šolskega leta

Drage dijakinje in dijaki, spoštovane sodelavke in sodelavci, vsi STŠ-jevci, starši in vsi uporabniki naše spletne strani!
 
Pravkar minulo šolsko leto je bilo drugačno kot vsa pred njim in isto lahko rečemo tudi za ravno končane poletne počitnice.  
Začenja se novo šolsko leto, ki bo, upamo vsi, drugačno od lanskega, pa tudi drugačno od vseh tistih pred njim. Kako bo potekalo, je v največji meri odvisno od vsakega od nas. S 1. septembrom začenjamo s poukom vseh dijakinj in dijakov v šoli, koliko časa bomo v šolo hodili vsi, ne ve nihče, saj je le-to odvisno od števila okužb in zdravstvenega stanja v državi, regiji, občini, šoli sami.
 
Da bi se lahko obvarovali okužb z virusom, čigar imena pred letom dni nihče ni poznal, danes pa cel svet ve za koronavirus COVID-19 in bolezen, ki jo povzroča, smo v skladu s priporočili NIJZ tudi na STŠ Koper pripravili hišni red in protokole, ki urejajo življenje v šolskih prostorih. Tako kot po vseh šolah v državi je uspeh preventivnih ukrepov odvisen od tega, kako se jih bomo držali. Zavedam se, da bo še posebej na začetku težko, vendar enako težko za vse, dijakinje in dijake, učiteljice in učitelje, vse zaposlene na STŠ Koper, starše, poslovne partnerje. Toda: prave heroje lahko prepoznamo zgolj v težkih situacijah, in da heroji smo, smo doslej dokazali že neštetokrat, nikdar nismo klecnili pod bremenom navidez nepremostljivih težav in tudi tokrat ne bomo. Dokazali bomo, da znamo biti odgovorni do sebe in do drugih, da zmoremo en drugemu zaupati, saj se zavedamo, da je od vsakega od nas odvisno zdravje vseh udeleženih in še mnogih drugih, s katerimi se bomo srečevali v vsakodnevnem življenju izven šolskih prostorov. Če bo kdo potreboval pomoč, bomo strnili vrste in mu po najboljših močeh pomagali naprej na poti do samega cilja – tako kot zmeraj doslej. 
 
Ker se vsem ukrepom navkljub lahko zgodi, da bomo primorani pouk iz šole preseliti  na daljavo, smo pripravljeni tudi na ta scenarij. Še več, dijakinjam in dijakom, ki bi šolanje raje opravljali na daljavo, bomo ponudili to možnost kot alternativo pouku v učilnicah. Več o tem ter o načinih in pogojih tovrstnega pouka ter izpolnjevanju obveznosti bomo spregovorili na sestankih dijaške skupnosti in na roditeljskih sestankih. 
 
Drage prvošolke, dragi prvošolci!
 
Čestitam vam za pogum in odločitev, da boste s šolanjem po koncu OŠ nadaljevali na STŠ Koper! Z vpisom v kateregakoli od programov, ki jih izvajamo na naši šoli, ste postali STŠ-jevci, članice in člani kluba, čigar igralci zasedajo številna najodgovornejša  mesta v številnih podjetjih v naši regiji in mnogo širše, igralci, ki slovijo po svojem strokovnem znanju, ustvarjalnosti in inovativnosti, odgovornosti, kolegialnosti, solidarnosti in po pogumu za spopadanje z izzivi na vseh področjih. Verjamem, da boste navkljub vsem težavam in pastem, ki jih s seboj prinašajo pozna najstniška leta, skupaj s svojimi vrstniki, starejšimi dijakinjami in dijaki, učiteljicami in učitelji, zaposlenimi na STŠ in nenazadnje starši, potem, ko boste šolanje pri nas uspešno zaključili, to obdobje ocenili kot najlepše obdobje svojega življenja. Do takrat vam želim veliko lepih ocen v šoli, številna sklenjena nova in dolgotrajna prijateljstva, veliko zmag in uspehov na vseh področjih vašega življenja, dovolj moči za premagovanje ovir vseh vrst in za dvig s tal po neizbežnih porazih, ki so sestavni del vsake igre. Šola in življenje pri tem nista nobena izjema. Bodite pogumni pri lovu na svoje sanje, previdni, da se vam zaradi trenutka lahkomiselnosti in naivnosti ne razblinijo ali izmuznejo, bodite ponosni na svoje dosežke, da bomo lahko na vas ponosni tudi vsi mi, ki bomo nekaj naslednjih let preživeli skupaj z vami.
 
Zdravo, odgovorno in uspešno šolsko leto vam želim. Srečno!
 
Iztok Drožina,
ravnatelj
 

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux