STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Ekskurzija v Bratislavo in na Dunaj

Tudi letošnji začetek zime smo obeležili s tradicionalno dvodnevno ekskurzijo v Bratislavo in na Dunaj, kjer smo uživali v dveh skupinah – 21. ter 22. 11. in 5. ter 6. 12. 2019. Pred šolo smo se dobili nekaj pred tretjo uro zjutraj in se ob treh odpeljali na sever. 
Bratislavski obrat koncerna Volkswagen je bil naša prva postaja. V gromozanskem tovarniškem objektu je proces proizvodnje, v katerem sodeluje na tisoče zaposlenih, organizacijsko dodelan. Vključena je seveda tudi vrhunska tehnologija, od računalniške do najnovejših robotov, pri čemer so nam med vodenim ogledom največ preglavic povzročali daljinsko vodeni vozički. Zanimivo je, da delavci za prevoz po tovarni uporabljajo eko zimzelene dvokolesnike, po naše bičiklete.  Sledil je obisk Bratislave. 
 
Proti večeru smo krenili proti Dunaju. Noč smo prespali v mladinskem hotelu na obrobju mesta. Naslednji dan smo obiskali tehniški muzej in avstrijsko nacionalno radiotelevizijo  –  ORF. Obvezen je bil tudi obisk mestnega jedra, ki je bilo popolnoma oblegano s strani turistov; doživeli smo prepletanje veličastne imperialne preteklosti palač in kočij z veselim decembrom in potrošniško mrzlico.
 
Nepozabno.
Siniša Krt
 
In še zanimivost … V tehniškem muzeju smo opazili zanimivo "bitje", ki pa nikakor ni konkurenca našemu. Ker je STŠ-jevsko veliko boljše. Itak! :) 
Prepričajte se sami …
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux