STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Mehatronik operater

Program mehatronik operater združuje znanja in veščine s področja strojništva, elektrotehnike in informacijskih tehnologij. 
 
Mehatronik operater upravlja in preventivno vzdržuje delovna sredstva v proizvodnji, pozna standarde kakovosti in osnove krmilnikov, vzdržuje elektropnevmatične naprave, kontrolira senzoriko, menjuje razne jermene, ležaje, tekoče trakove, popravlja in vzdržuje hidravlične agregate, akumulatorje, črpalke, varnostne ventile, izdeluje in vzdržuje pnevmatične in hidravlične cevovode, popravlja grelce, kaloriferje, klime, pomaga pri demontaži in montaži elektro motorjev, pri menjavi olj, oljnih filtrov ter  čiščenju rezervoarjev.
 
V izobraževalnem programu je 598 ur namenjenih odprtemu kurikulu in uresničevanju ciljev na regionalni ter lokalni ravni. Šola, v sodelovanju s socialnimi partnerji in gospodarskimi združenji, definira cilje tega dela kurikula.
 
Program se zaključi z zaključnim izpitom, ki obsega
  • pisni in ustni izpit iz slovenščine,
  • izdelek oziroma storitev in zagovor.
 
Program srednjega poklicnega izobraževanja traja tri leta. Kandidati, ki se želijo vpisati v ta program, morajo imeti uspešno zaključeno osnovno šolo ali nižje poklicno izobraževanje. 
 
Vpis v ta program priporočamo učencem, ki želijo postati dobri praktiki v industriji ali obrti. Poudarek je na pridobivanju strokovnih, predvsem praktičnih znanj. Praktični pouk poteka tudi pri delodajalcih. 
 
Poklic zahteva od učencev dobro razvite ročne spretnosti, natančnost in odgovornost.
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux