STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Inštalater strojnih inštalacij

Inštalater strojnih inštalacij montira, izdeluje in vzdržuje hladilne, vodovodne, ogrevalne, prezračevalne, klimatske in plinske naprave.

Delo inštalaterja strojnih inštalacij je razgibano, saj preživi precej časa na terenu. Veliko dela s strankami, slediti mora novostim v stroki, znati pripravljati dele inštalacijskih napeljav, jih vgrajevati, vzdrževati in pregledovati. Pozna tudi ekološke in požarno-varnostne predpise ter temeljna pravila o racionalni rabi energije.

Inštalater strojnih inštalacij:

  • polaga in montira pod- in nadometne vodovodne, plinske, sanitarne, ogrevalne naprave,
  • montira in priklaplja energetske porabnike in druge naprave na sistem cevnih instalacij,
  • vzdržuje strojne instalacije in opremo.

 

Program srednjega poklicnega izobraževanja traja 3 leta. Kandidati, ki se želijo vpisati v ta program, morajo imeti uspešno zaključeno osnovno šolo ali nižje poklicno izobraževanje.


Vpis v ta program priporočamo učencem, ki želijo postati dobri praktiki v industriji ali obrti. Poudarek je na pridobivanju strokovnih, predvsem praktičnih znanj. 

Praktični pouk poteka tudi pri delodajalcih. 

Poklic zahteva od učencev dobro razvite ročne spretnosti, natančnost in odgovornost. Program učenci zaključijo z zaključnim izpitom.Boljši učenci imajo možnost nadaljevanja izobraževanja na srednjem poklicno-tehniškem izobraževanju v programu strojni tehnik, ki se izvaja na naši šoli.

V izobraževalnem programu je 427/591 ur namenjenih odprtemu kurikulu in uresničevanju ciljev na regionalni ter lokalni ravni. Šola, v sodelovanju s socialnimi partnerji in gospodarskimi združenji, definira cilje tega dela kurikula.

Izobraževalni program omogoča pridobiti poklicno kvalifikacijo in naziv srednje poklicne izobrazbe instalater strojnih inštalacij/inštalaterka strojnih inštalacij.

 

Predmetnik

 

Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux