STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Avtoserviser

Avtoserviser je nov, moderen poklic, ki na naši šoli zamenja program avtomehanik. Zaradi sodobne proizvodnje avtomobilske industrije mora avtoserviser obvladati številne naloge, povezane z vozilom, od mehanike do elektrike oz. elektronike. 

V času izobraževanja se dijaki naučijo:

  • uporabljati informacijsko tehnologijo in sodobne diagnostične naprave,
  • vgrajevati komfortno opremo (radio, video in mobilna tehnologija),
  • upravljati z računalnikom,
  • svetovati strankam,
  • sporazumevati se v vsaj enem tujem jeziku.

Program srednjega poklicnega izobraževanja traja 3 leta. Kandidati, ki se želijo vpisati v ta program, morajo imeti uspešno zaključeno osnovno šolo ali nižje poklicno izobraževanje.

Vpis v ta program priporočamo učencem, ki želijo postati dobri praktiki v industriji ali obrti. Poudarek je na pridobivanju strokovnih, predvsem praktičnih znanj. 

Praktični pouk poteka tudi pri delodajalcih. 

Poklic zahteva od učencev dobro razvite ročne spretnosti, natančnost in odgovornost. Program učenci zaključijo z zaključnim izpitom.Boljši učenci imajo možnost nadaljevanja izobraževanja na srednjem poklicno-tehniškem izbraževanju v programu strojni tehnik, ki se izvaja na naši šoli.

V izobraževalnem programu je 442/591 ur namenjenih odprtemu kurikulu in uresničevanju ciljev na regionalni in lokalni ravni. Šola, v sodelovanju s socialnimi partnerji in gospodarskimi združenji, definira cilje tega dela kurikula.

Izobraževalni program omogoča pridobiti nacionalno poklicno kvalifikacijo vzdrževalec pnevmatik in vulkanizer ter poklicno kvalifikacijo in naziv srednje poklicne izobrazbe avtoserviser/avtoserviserka.

 

Predmetnik

 

Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux